4 Nisan Dünya Sokak Hayvanlarını Koruma Günü

4 Nisan Dünya Sokak Hayvanlarını Koruma Günü

Her yıl 4 Nisan'da tüm dünyada sokak hayvanlarının durumuna dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla "Dünya Sokak Hayvanları Günü" olarak kutlanıyor.

Bu bir farkındalık günü aslında. Sahipsiz ve yardıma muhtaç hayvanların sağlık ve refahını sağlamak uygar insanın sorumluluğunda olsa da, ne yazık ki Türkiye de dahil pek çok ülkede bilinç ve vicdan yoksunu bazı insanlar sokak hayvanlarının yaşam hakkına saygı göstermiyor. 

Sokak hayvanları sadece açlık ya da doğal şartların zorluğuyla değil, insanlar tarafından uygulanan akıl almaz şiddet ve işkenceler yüzünden de hayatlarını kaybediyor. 

Türkiye'de hayvan hakları 2004 yılında yasa ile koruma altına alınmıştır. Hayvanların, doğanın onlara tanıdığı yaşama haklarını korumak için gerekli hükümler yasal güvenceye alınmış ve bu hükümleri ihlal edenlere çeşitli cezalar verilmesi öngörülmüştür.

Bizler gibi onların da yaşam haklarının olduğunu unutmayarak bir kap mama bir kap su, sevgi ve koruma ile onlara sahip çıkabiliriz. 

Dünya sırf insanların yaşadığı bir alan değildir. Yaşadığımız alan, Dünyayı oluşturan tüm canlı türleri ile güzel, onlar ile anlamlıdır.

'Dünya Hayvan Hakları Günü' kutlu olsun.

 

Not: Heavy Craft'tan aldığınız her ürünün %10'u sokak hayvanlarının bakımı, beslenmesi ve korunması için kullanılmaktadır.

Bizimle kalan tüm müşterilerimize teşekkürlerimizi sunarız

 

Etiketler: sokakhayvanlarıkorumagünü
Nisan 04, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR